Wylance_White_LogoSmall_Name_Right_2020_transparant

2-mrt-2020 14:18:08

Meer dan een miljard apparaten waaronder iPhones en Samsungs kwetsbaar

Hack, Beveiliging
Deel blog
Meer dan een miljard apparaten waaronder iPhones en Samsungs kwetsbaar - featured image

Door een beveiligingslek in wifichips zijn meer dan een miljard apparaten wereldwijd kwetsbaar voor hackers. Dat blijkt uit onderzoek van ESET. Hackers konden onder andere bij Samsung Galaxy-telefoons en iPhones bij grote hoeveelheden gevoelige informatie.

De wifilek heeft de naam Kr00k gekregen en is gevonden in wifichips die vandaag de dag het meest gebruikt worden in verschillende gebruikersapparatuur. Naast iPhones en Samsung Galaxy-telefoons zijn ook iPads, Macbooks, Amazon Echo-speakers en routers van Asus en Huawei kwetsbaar.

De Kr00k wifilek komt voor wanneer een wifi-verbinding wordt verbroken. Op dat moment zouden er geen gegevens meer moeten worden verzonden. Maar dat bleek wel het geval. Het resultaat: er werden alsnog enkele gegevens verstuurd die op dat moment niet meer goed versleuteld waren. Deze gegevens bleken dus makkelijker te onderscheppen door kwaadwillenden.

Om jezelf als gebruiker te beveiligen kun je er het beste voor zorgen dat alle apparaten met wifitoegang, inclusief telefoons, tablets, laptops, slimme IoT-apparaten en wifitoegangspunten en routers geüpdatet zijn en de nieuwste firmwareversie gebruiken.
~ Onderzoeker ESET

Getroffen routers meest kwetsbaar

De grootste zorgen zijn er rondom de routers van Asus en Huawei. Volgens ESET worden deze minder vaak voorzien van een beveiligingsupdate dan mobiele apparaten. Alle gegevens die bijvoorbeeld door je mobiel worden verzonden naar deze router lopen dus extra risico.

Bron: Nu.nl

Gerelateerd

2 Reacties

Schrijf een reactie